Γλυκό δροσερό και πανεύκολο, τρώγεται ευχάριστα χειμώνα - καλοκαίρι, τέλεια επιλογή για τα γιορτινά τραπέζια.
Υλικά
Βάση
- φρυγανιές (ίσα για να καλύψουμε την βάση του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε)
- 2 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
- 1 κ. γλ. κανέλα σκόνη
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα (συν 1 φλ. ακόμα)
- 50 γρ. βούτυρο
- 1,5 φλ. κορν φλάουρ
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. έτοιμη σαντιγί χτυπημένη
- 1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου (καβουρδισμένο ελάχιστα) ή ξηροί καρποί τριμμένοι (ότι μας αρέσει).
Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη περίπου 6' και το αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα, βράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα (για να μην σβολιάσει) μέχρι να πήξει. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις φρυγανιές, τις σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι και απλώνουμε από πάνω τους τη κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει αρκετά και να στερεοποιηθεί η κρέμα. Καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ξηρούς καρπούς. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
0 σχόλια