Κολοκυθάκια πανέ στο φούρνο
Πολύ νόστιμη ιδέα και υγιεινή εναλλακτική! Είναι πραγματικά πεντανόστιμα με αυτό τον τρόπο.
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C με αερόθερμο. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ το αλεύρι, το τυρί και τη φρυγανιά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σ' ένα ταψί. Βουτάμε λίγα λίγα τα μπαστουνάκια μας στο αυγό και μετά στο μείγμα με το αλεύρι.Τα τοποθετούμε στο ταψί τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 20' - 30' ανάλογα με τον φούρνο μας.
Πολύ νόστιμη ιδέα και υγιεινή εναλλακτική! Είναι πραγματικά πεντανόστιμα με αυτό τον τρόπο.
Υλικά
- κολοκυθάκια πράσινα κομμένα σε μπαστουνάκια (όσο λεπτά μας αρέσουν)
- 1 φλ. φρυγανιά
- 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλ. αλεύρι
- 2 αυγά
- αλάτι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C με αερόθερμο. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ το αλεύρι, το τυρί και τη φρυγανιά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σ' ένα ταψί. Βουτάμε λίγα λίγα τα μπαστουνάκια μας στο αυγό και μετά στο μείγμα με το αλεύρι.Τα τοποθετούμε στο ταψί τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 20' - 30' ανάλογα με τον φούρνο μας.
2 σχόλια
Εποχική συνταγή και πεντανόστιμη! Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και σε σένα, όντως καλή ιδέα για να αποφύγει κανείς τα τηγανιτά, καλοκαιρινές νοστιμιές είναι αυτές!!
ΑπάντησηΔιαγραφή