Κουλουράκια νηστίσιμα αλάδωτα με σησάμι και ταχίνι πανεύκολα.
Υγιεινά, τραγανά και πεντανόστιμα. Απλά τέλεια!!! Ότι πρέπει για βούτημα. Η δόση αυτή μας δίνει 60 κουλουράκια, είναι οικονομικότατη συνταγή.
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν, στο μείγμα του ταχινιού ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια. Το βάζουμε στο ψυγείο οπωσδήποτε για 30'. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C στο αερόθερμο και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο ταψάκια. Βάζουμε το σησάμι σε ένα πιατάκι. Πλάθουμε κορδόνια ζύμης πάχους όσο ένα δάχτυλο. Τα κόβουμε σε κομμάτια, τα κυλάμε στο σησάμι και τα αραδιάζουμε στα ταψιά. Ψήνουμε για 15' - 20' ακριβώς, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Με τη δόση αυτή φτιάχνουμε 50 - 60 κουλουράκια.
Υγιεινά, τραγανά και πεντανόστιμα. Απλά τέλεια!!! Ότι πρέπει για βούτημα. Η δόση αυτή μας δίνει 60 κουλουράκια, είναι οικονομικότατη συνταγή.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. ταχίνι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 φλ. χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. σόδα
- 1 φλ. σησάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν, στο μείγμα του ταχινιού ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια. Το βάζουμε στο ψυγείο οπωσδήποτε για 30'. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C στο αερόθερμο και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο ταψάκια. Βάζουμε το σησάμι σε ένα πιατάκι. Πλάθουμε κορδόνια ζύμης πάχους όσο ένα δάχτυλο. Τα κόβουμε σε κομμάτια, τα κυλάμε στο σησάμι και τα αραδιάζουμε στα ταψιά. Ψήνουμε για 15' - 20' ακριβώς, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Με τη δόση αυτή φτιάχνουμε 50 - 60 κουλουράκια.
0 σχόλια