Μια πολύ αρωματική, ελαφριά σαλάτα ιδανική για να συνοδεύσει κρεατικά ή θαλασσινά.
Υλικά
- 300 γρ. πλιγούρι
- 400 γρ. νερό
- 3 ντομάτες
- 5 φρέσκα κρεμμύδια
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι - πιπέρι
Βάζουμε σ΄ένα μπολ το πλιγούρι με ζεστό νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει και να απορροφήσει το νερό για περίπου 1 ώρα. Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κύβους και τα ανακατεύουμε με το πλιγούρι. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, περιχύνουμε την σαλάτα μας και είναι έτοιμη.
0 σχόλια