Γεμιστά με κιμά στο φούρνο
Νοστιμότατο φαγάκι, ένα από τα πολυαγαπημένα της οικογένειας μου. Η γέμιση είναι εξαιρετικά νόστιμη, οι μυρωδιές ανεπανάληπτες και είναι φαγητό που μπορείς να χορτάσεις πολλά άτομα.
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 10 ντομάτες ώριμες σφιχτές
- 10 πιπεριές
- 800 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. δυόσμο ξερό τριμμένο
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι - πιπέρι - κύμινο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε το καπάκι τους, προσέχοντας να μην αποκολληθεί τελείως. Αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές και τις βάζουμε στο ταψί. Βγάζουμε με ένα κουταλάκι τη ψίχα από τις ντομάτες και την αφήνουμε στην άκρη. Τις ντομάτες, τις βάζουμε και αυτές στο ταψί μαζί με τις πιπεριές.
Γέμιση.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα από τις ντομάτες που αδειάσαμε, την προσθέτουμε στον κιμά έπειτα ρίχνουμε το ρύζι τον μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και γεμίζουμε με το μείγμα τα λαχανικά όχι όμως μέχρι πάνω. Καπακώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε στο ταψί νερό μέχρι την μέση των λαχανικών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις για 40' σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, έπειτα το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15'. Αν τα βάλουμε στη γάστρα σε 50' είναι έτοιμα και χωρίς να τα ξεκαπακώσουμε στο ενδιάμεσο.
0 σχόλια