Φασολάκια γιαχνί με πατάτες
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε καλά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5'. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, 4 φλ. ζεστό νερό, μαϊντανό αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5' και προσθέτουμε τα φασολάκια και τις πατάτες. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 50' περίπου. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά ζουμιά. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι.
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια πλατιά φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 2 κ. σ. πελτές
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
- 4 πατάτες σε μέτρια κομμάτια.
- μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε καλά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5'. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, 4 φλ. ζεστό νερό, μαϊντανό αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5' και προσθέτουμε τα φασολάκια και τις πατάτες. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 50' περίπου. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό δεν πρέπει να έχει πολλά ζουμιά. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι.
0 σχόλια