Βασιλόπιτα πλούσια (με άσπρο γλάσο)

Βασιλόπιτα πλούσια (με άσπρο γλάσο)

Υλικά 
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ. γλ. baking powder

  • 4 αυγά
  • 2 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. γιαούρτι

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 πακέτο «σταγόνες» σοκολάτας 
  • 3/4 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 1/2 φλ. σταφίδες 
  • 1/2 κ. γλ. κανέλα

    Για το γλάσο
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Αλευρώνουμε τις σταφίδες. Ρίχνουμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες, τη σοκολάτα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με σπάτουλα, αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί, ρίχνουμε το φλουρί τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πίτα μας στους 180C για 50' περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά ξεφορμάρουμε.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: 

Ανακατεύουμε την άχνη με λίγο χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές πυκνό μείγμα. Απλώνουμε το γλάσο μας πάνω από την πίτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου