Απλό κέικ, ελαφρύ και πολύ γευστικό. Το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και δε θέλει τίποτε άλλο!!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 100 γρ. κακάο
- 250 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη
- 2,5 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. γάλα φρέσκο
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 5 πολύ ώριμες μπανάνες λιωμένες με πιρούνι
- άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο. Στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το γάλα. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού - κακάο. Όταν ομογενοποιηθεί, σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε με σπάτουλα τον πολτό της μπανάνας. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη - αλευρωμένη φόρμα ή σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45' περίπου. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, περιμένουμε για 10' και μετά το ξεφορμάρουμε. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο. Στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες και το γάλα. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού - κακάο. Όταν ομογενοποιηθεί, σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε με σπάτουλα τον πολτό της μπανάνας. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη - αλευρωμένη φόρμα ή σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45' περίπου. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, περιμένουμε για 10' και μετά το ξεφορμάρουμε. Μεταφέρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
0 σχόλια