Κουραμπιέδες (της Μίκας)


Κουραμπιέδες (της Μίκας)

Αφράτοι τραγανοί κουραμπιέδες. Πραγματικά πολύ νόστιμοι!!!




Υλικά
  • 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 500 γρ. αλεύρι γ. ο. χ (κοσκινισμένο)
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 150 γρ. αμύγδαλο, καλά τριμμένο
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • ανθόνερο
  • άχνη









Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες τα χτυπάμε καλά, χαμηλώνουμε την ταχύτητα ρίχνουμε το αμύγδαλο και μετά σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Πλάθουμε κουραμπιεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180C για 20' - 25'. Στρώνουμε άχνη σε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κουραμπιεδάκια επάνω σ' αυτή, μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο. Ραντίζουμε με ανθόνερο και κοσκινίζουμε επάνω τους αρκετή άχνη όσο είναι ακόμη ζεστά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα στολίζουμε σε πιατέλα.

2 σχόλια:

litsa t. είπε...

εξαιρετικη συνταγη.χωρις αυγα και κονιακ.δεν ειναι κουλουρακια.πρεπει να ειναι επιτυχημενοι.φαινονται στο φουρνο.ετσι πρεπει να εχει αυτα τα ραγισματα.μπραβο σας.

mika είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.Τους συγκεκριμένους τους φτιάχνω χρόνια και αρέσουν ακόμα και σ'αυτούς που δεν τρώνε καθόλου κουραμπιέδες.Δοκίμασέ τους άφοβα.Καλές γιορτές με υγεία.

Δημοσίευση σχολίου