Σουτζουκάκια φούρνου (της Μίκας)



Σουτζουκάκια φούρνου (της Μίκας)

Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
  • 5 φέτες χθεσινό ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι - κύμινο
  • 2 αυγά 
  • Λίγο νερό
Σάλτσα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια και 2 κ.σ. πελτές
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 κ. σ. λάδι
  • 1 κύβο κρέατος ή κοτόπουλου
  • Αλάτι - πιπέρι - κύμινο


Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για 10'. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο αερόθερμο του φούρνου στους 180C μέχρι να ροδίσουν περίπου 20'.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε να βράσει περίπου 10'. Μόλις έχουν ετοιμαστεί τα σουτζουκάκια μας αφαιρούμε τη λαδόκολλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180C για 20' ακόμα και είναι έτοιμα. Ταιριάζουν με πουρέ πατάτας ή με πατάτες τηγανιτές.
 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου