Σουτζουκάκια Σμυρναίικα στο φούρνο

By mika - 8:30 π.μ.




Σουτζουκάκια Σμυρναίικα στο φούρνο

Πανεύκολη συνταγή για σουτζουκάκια Σμυρναίικα! Αγαπημένο φαγητό με άρωμα Ανατολής, αφού τα σουτζουκάκια αυτά μας έρχονται από την Οθωμανική κουζίνα, από τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και Κωνσταντινούπολης. Έχω καταλήξει σε αυτή τη συνταγή εδώ και χρόνια, γιατί πρώτον αποφεύγω τον μπελά του τηγανίσματος και δεύτερον δεν έχουν καμία διαφορά από τα τηγανητά! Αν τα δοκιμάσετε θα με θυμηθείτε.


Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
  • 1/2 φρατζόλα χθεσινό ψωμί μουλιασμένο και καλά στυμμένο
  • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι - κύμινο
  • 2 αυγά 
  • Λίγο νερό
Σάλτσα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια ή χυμός ντομάτας και 2 κ. σ. πελτές
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1/2 ξύλο κανέλας ή 1 κ. γλ. σκόνη κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 κ. σ. λάδι
  • 1 κύβο κρέατος ή κοτόπουλου
  • Αλάτι - πιπέρι - κύμινο


Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για 10'. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 220C μέχρι να ροδίσουν περίπου 20'.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό. Αφήνουμε να βράσει περίπου 10'. Μόλις έχουν ετοιμαστεί τα σουτζουκάκια μας αφαιρούμε τη λαδόκολλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα βάζουμε ξανά στο φούρνο στους για 20' ακόμα και είναι έτοιμα. Ταιριάζουν με πιλαφάκι ή πουρέ πατάτας ή με πατάτες τηγανιτές.
 





  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια