Χαλβάς με χυμό πορτοκαλιού

Χαλβάς με χυμό πορτοκαλιού

Υλικά
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
  • 2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 3 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • φλούδα από 1/2  πορτοκάλι



Eκτέλεση 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι
να βράσουν για 8'. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μονομιάς, ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, προσέχουμε όμως να μην το κάψουμε. Μόλις το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα το
αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι με προσοχή γιατί πιτσιλάει και μπορεί πολύ εύκολα να καούμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και έπειτα από 20' μπορούμε να τον ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κανέλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου