Φασολάδα παραδοσιακή. Απλά τέλεια!

By mika - 10:30 π.μ.



Φασολάδα παραδοσιακή. Απλά τέλεια!

Κλασική συνταγή για παραδοσιακή φασολάδα.
Από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά φαγητά της Ελληνικής κουζίνας, την απολαμβάνουμε ιδιαίτερα τον χειμώνα παρέα με λουκάνικα περασμένα από το τηγάνι ή καπνιστή ρέγγα ή και με σαρδέλες παστές.


Υλικά
  • 500 γρ. φασόλια μέτρια
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας
  • 3 κ. σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε μικρές ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • αλάτι - πιπέρι 













Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα φασόλια στο σκεύος που θα τα μαγειρέψουμε με νερό μέχρι να τα καλύψει και τα αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 10 ώρες να φουσκώσουν. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε αρκετό φρέσκο νερό για 15' περίπου. Αδειάζουμε ξανά το νερό που βράσανε προσθέτουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε αρκετό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν τα φασόλια μας. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται πάντα από το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια.
Όταν σβήσουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο µάτι, ώστε να ωριμάσει η γεύση της και να δέσει καλύτερα. Σερβίρουμε παρέα με τυρί φέτα, ελιές και φρέσκο ψωμί.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια