Τσίλι κον κάρνε (Chilli Con Carne)

By Σάββας - 10:00 π.μ.

Τσίλι κον κάρνε (Chilli Con Carne)

Είναι μια πολύ γνωστή μεξικάνικη συνταγή το chilli con carne, μπορεί να γίνει από πολύ απαλό, μέχρι πολύ καυτερό ανάλογα με την προτίμησή μας.


Υλικά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κονσέρβα στραγγισμένα κόκκινα φασόλια
  • 4 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια 
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ. γλ. σκόνη τσίλι
  • 1 κ. γλ. πάπρικα
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 2 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση 
Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, το τσίλι και την πάπρικα. Μαγειρεύουμε για 5' ακόμα, προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κι αυτόν για 10'. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 5'. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ρύζι και τορτίγιας.


  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια