Μαγειρίτσα παραδοσιακή με αυγολέμονο



Μαγειρίτσα παραδοσιακή με αυγολέμονο

Τώρα που πλησιάζει το Πάσχα, έρχεται η ώρα της παραδοσιακής σουπίτσας. Είναι πεντανόστιμη και όταν μαγειρεύεται μοσχοβολάει όλο το σπίτι!! Δοκιμάστε την.

Σας εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και χαρά!!



Υλικά 
  • 1 μεγάλη αρνίσια συκωταριά 
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1 κύβος ζωμός βοδινού
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 15'. Τη βγάζουμε τη καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και τη ψιλοκόβουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ταυτόχρονα τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τη συκωταριά τουλάχιστον για 10'. Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε τις ντομάτες και τον κύβο και προσθέτουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 20' περίπου. Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα μαρούλια και τον άνηθο, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν ακόμα 20'.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χωρίζουμε πρώτα τους κρόκους από τ᾿ ασπράδια. Σβήνουμε τη φωτιά και βγάζουμε 1 φλ. ζωμό. Χτυπάμε με πιρούνι τ᾿ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τους κρόκους έναν - έναν. Όταν απορροφηθούν οι κρόκοι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το ζωμό που έχουμε βγάλει απ᾿ το φαγητό. Αφού απορροφηθεί και ο ζωμός, περιχύνουμε με το αυγολέμονο τη σούπα, πιάνουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε να ανακατευτεί και να πάει παντού.
  • Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα 1/2 φλ. ρύζι για σούπα. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου