Xοιρινό στο φούρνο με πατάτες
- 2 κιλά χοιρινό σε μερίδες από σπάλα χωρίς κόκκαλα
- 2 κιλά πατάτες
- 3 καρότα σε κύβους
- 1 ντομάτα ώριμη σε κύβους
- 4 σκ. σκόρδο σε φετάκια
- αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - κύμινο
- 3 κ. σ. μουστάρδα απαλή
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε το χοιρινό και το απλώνουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μουστάρδα, σκόρδο και ρίγανη στο χοιρινό και το ανακατεύουμε καλά. Έπειτα βάζουμε τις πατάτες ανάμεσα στο χοιρινό και προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι. Βάζουμε διάσπαρτα τα καρότα και τη ντομάτα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό. Σκεπάζουμε το ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C με αντιστάσεις για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 10' στο γκριλ.
Πλένουμε το χοιρινό και το απλώνουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μουστάρδα, σκόρδο και ρίγανη στο χοιρινό και το ανακατεύουμε καλά. Έπειτα βάζουμε τις πατάτες ανάμεσα στο χοιρινό και προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι. Βάζουμε διάσπαρτα τα καρότα και τη ντομάτα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό. Σκεπάζουμε το ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C με αντιστάσεις για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί για ακόμα 10' στο γκριλ.
- Δεν χρησιμοποιώ λάδι σε αυτό το φαγητό γιατί από μόνο του το χοιρινό είναι αρκετά λιπαρό.
0 σχόλια