Πανεύκολη λαχταριστή γαλατόπιτα πλούσια σε άρωμα και γεύση. Τέλεια συνοδεία για το καφεδάκι μας.
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να βράσει με το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με σύρμα για να μην κολλήσει. Όταν δέσει το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 35' - 40' περίπου μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει 30' την κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη και κανέλα.
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 2 φλ. ψιλό σιμιγδάλι
- 2 1/2 φλ. ζάχαρη
- 4 βανίλιες
- 4 αυγά
- 50 γρ. βούτυρο
- ζάχαρη
- κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να βράσει με το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με σύρμα για να μην κολλήσει. Όταν δέσει το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα όσο είναι ακόμη ζεστό ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 35' - 40' περίπου μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει 30' την κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη και κανέλα.
0 σχόλια