Κέικ πολύ αφράτο βανίλιας


Κέικ πολύ αφράτο βανίλιας


Υλικά
  • 1 πακέτο αλεύρι Φαρίνα 500 γρ.
  • 250 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι ή 2 βανίλιες
  • 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5' περίπου, ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Ρίχνουμε διαδοχικά τους κρόκους, τις βανίλιες ή το ξύσμα, το γάλα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με το σύρμα, με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ ή ταψί και ρίχνουμε το κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180C για 40' περίπου. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου