Υπέροχο γλυκό για όλες τις εποχές, με λίγα υλικά καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα με τραγανά μπισκότα και γεύση μπανάνας, εύκολη εναλλακτική του αγαπημένου μας banoffee
Υλικά
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τις μπανάνες, τη μόρφατ και χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα μπισκότα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα. Στρώνουμε το γλυκό σε ένα ταψί (όχι πολύ μεγάλο). Χτυπάμε σε σαντιγί τη κρέμα γάλακτος με την άχνη με το μίξερ μέχρι να κάνει κορυφές, την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη κρέμα που φτιάξαμε, πασπαλίζουμε με τη τρούφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
- 1 κουτί μόρφατ σαντιγύ
- 300 γρ. digestive ή πτι μπερ μπισκότα σε κομματάκια
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
- 3 ώριμες μεγάλες μπανάνες
- 300 ml κρέμα γάλακτος συν 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 4 κ. σ. τρούφα σοκολατένια
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τις μπανάνες, τη μόρφατ και χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα μπισκότα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα. Στρώνουμε το γλυκό σε ένα ταψί (όχι πολύ μεγάλο). Χτυπάμε σε σαντιγί τη κρέμα γάλακτος με την άχνη με το μίξερ μέχρι να κάνει κορυφές, την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη κρέμα που φτιάξαμε, πασπαλίζουμε με τη τρούφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
0 σχόλια