Φανουρόπιτα με τριμμένα φουντούκια
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. σταφίδες
- 2 φλ. ζάχαρη
- 200 γρ. τριμμένα φουντούκια
- 1,5 φλ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- 2 βανίλιες άρωμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη πορτοκαλάδα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα ή με μίξερ. Προσθέτουμε τα φουντούκια, τις σταφίδες, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί ή απλώνουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40'.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη πορτοκαλάδα, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα ή με μίξερ. Προσθέτουμε τα φουντούκια, τις σταφίδες, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί ή απλώνουμε λαδόκολλα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40'.
0 σχόλια