Ψωμάκι εύκολο με μπύρα



Ψωμάκι εύκολο με μπύρα


Υλικά
  • 600 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • αλάτι





Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C με αντιστάσεις. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, λάδι, περιχύνουμε με την μπύρα ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε καρβέλι ή σε φρατζόλα, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και το τοποθετούμε. Βρέχουμε ελάχιστα την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 45' - 50' περίπου. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί, για να μην υγρασιαστεί και να μείνει τραγανό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου