Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- σουσάμι για πασπάλισμα
- αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C με αντιστάσεις. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, λάδι, περιχύνουμε με την μπύρα ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε καρβέλι ή σε φρατζόλα, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και το τοποθετούμε. Βρέχουμε ελάχιστα την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 45' - 50' περίπου. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί, για να μην υγρασιαστεί και να μείνει τραγανό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C με αντιστάσεις. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, λάδι, περιχύνουμε με την μπύρα ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε καρβέλι ή σε φρατζόλα, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και το τοποθετούμε. Βρέχουμε ελάχιστα την επιφάνεια του ψωμιού με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για 45' - 50' περίπου. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί, για να μην υγρασιαστεί και να μείνει τραγανό.
0 σχόλια