Κοκκινιστό χοιρινό στην κατσαρόλα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελάχιστα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε καλά, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Καπακώνουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του.
Ταιριάζει με ρυζάκι, μακαρόνια ή ότι άλλο σας αρέσει.
Υλικά
- 1,5 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 4 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ. γλ. κανέλα σκόνη
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι - κύμινο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελάχιστα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Στη συνέχεια βάζουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε καλά, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του. Προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό. Καπακώνουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του.
Ταιριάζει με ρυζάκι, μακαρόνια ή ότι άλλο σας αρέσει.
2 σχόλια
very special
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you. Simple food, very tasty, I hope you try to cook it
ΑπάντησηΔιαγραφή