Κέικ με ταχίνι νηστίσιμο, αλάδωτο
Ένα κέικ ιδιαίτερο όμως πάρα πολύ νόστιμο και υγιεινό. Ότι πρέπει για όλη τη Σαρακοστή και για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το ταχίνι, το χυμό, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά. Λαδώνουμε καλά μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι. Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50' - 55' περίπου. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 20' και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Ένα κέικ ιδιαίτερο όμως πάρα πολύ νόστιμο και υγιεινό. Ότι πρέπει για όλη τη Σαρακοστή και για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 300 γρ. ταχίνι
- 2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2,5 φλ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το ταχίνι, το χυμό, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά. Λαδώνουμε καλά μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι. Αδειάζουμε στη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50' - 55' περίπου. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 20' και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
1 σχόλια
Τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφή