Μελιτζάνες Ιμάμ μπαϊλντί στο φούρνο
Yπέροχη συνταγή για Iμάμ που γίνεται εύκολα και είναι πεντανόστιμο! Ένα κλασσικό φαγητό νηστίσιμο, γευστικό, καλοκαιρινό. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Υλικά
- 5 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
- 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (αν σας αρέσει).
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 φλ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε καλά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, προσθέτουμε την ντομάτα, ζάχαρη, αλατoπίπερo και αφήνουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά να δέσει 10' περίπου και προσθέτουμε το μαϊντανό. Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε, πιέζοντας με χαρτί κουζίνας. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 φλ. περίπου ελαιόλαδο και τις τηγανίζουμε λίγες λίγες. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι. Ανάβουμε το φούρνο στους 200C ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στις μελιτζάνες προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε για 40' περίπου χαμηλώνοντας το φούρνο στους 180C μετά τα πρώτα 20'. Περιμένουμε να σταθεί 15' το φαγάκι μας πριν σερβίρουμε.
Άν θέλουμε το φαγητό πιο ελαφρύ, μπορούμε αντί να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, να τις αλείψουμε με λάδι και να τις ψήσουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Άν θέλουμε το φαγητό πιο ελαφρύ, μπορούμε αντί να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες, να τις αλείψουμε με λάδι και να τις ψήσουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
0 σχόλια