Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες

Νοστιμότατο, πανεύκολο μεζεδάκι παρέα με τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Υλικά
  • 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 φλ. αλεύρι 
  • 1 κ. σ . δυόσμος ξερός τριμμένος
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι - πιπέρι



Εκτέλεση
Βάζουμε τις ντομάτες σε μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, δυόσμο, το τυρί, τα αυγά ανακατεύουμε με κουτάλι και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν περίπου 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στραγγίσουν και έπειτα τους σερβίρουμε σε πιατέλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου