Κέικ με φρούτα αποξηραμένα και αμύγδαλα

Κέικ με φρούτα αποξηραμένα και αμύγδαλα

Απλό κεκάκι αλλά ιδιαίτερο και πεντανόστιμο...Τα φρουτάκια που χρησιμοποίησα ήταν αποξηραμένα και ζαχαρωμένα και ήταν πολύ γευστικά, παρέα με τ' αμύγδαλα.


Υλικά

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 200 γρ. γιαούρτι 
  • 1 φλ. αποξηραμένη παπάγια σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. ηλιέλαιο
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες 
  • λίγο ξύσμα λεμονιού








Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε την παπάγια, τα αμύγδαλα και τ' ανακατεύουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για 2' μέχρι να αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι. Όταν ενωθούν τα υλικά μας, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά - σιγά το μείγμα αλευριού στο μείγμα των αυγών χρησιμοποιώντας σπάτουλα. Αδειάζουμε σε φόρμα του κέικ που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45' περίπου. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο περιμένουμε 10', το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου