Κέικ Αμβούργου πεντανόστιμο, με τέλεια τραγανή επικάλυψη!!!

Κέικ Αμβούργου πεντανόστιμο, με τέλεια τραγανή επικάλυψη!!!

Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 3 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
  • 125 γρ. κουβερτούρα σε τρίμματα
  • 1 φλ. αμύγδαλο φιλέ ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
Σιρόπι
  • 2,5 φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού












Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να
αφρατέψει. Προσθέτουμε τ' αυγά, τη βανίλια, έπειτα τ' αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Απλώνουμε το μείγμα (είναι σχετικά σφιχτό) σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και προσθέτουμε την κουβερτούρα πάνω στην επιφάνεια της ζύμης. Με ένα κουτάλι πατάμε λίγο τα κομμάτια της σοκολάτας να βυθιστούν μέσα στη ζύμη, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40' περίπου. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 5' αφότου αρχίσει να βράζει. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το ζεστό σιρόπι στο κρύο κέικ, αφήνουμε να το ρουφήξει καλά να κρυώσει, έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου