Muhammara ντιπ με ψητές κόκκινες πιπεριές

Muhammara ντιπ με ψητές κόκκινες πιπεριές 

Συνταγή από την ανατολή με πιπεριές και καρύδια. Σερβίρεται σαν ντιπ με ψημένες πίτες και λαχανικά, σαν άλειμμα για σάντουιτς ή με ψητά κρεατικά.


Υλικά

  • 5 κόκκινες έτοιμες ψητές πιπεριές από βάζο (στραγγισμένες)
  • 1 φλ. καρύδια
  • 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - κύμινο - πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τις πιπεριές, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν μια ομοιογενής αλοιφή. Βάζουμε το μείγμα, σκεπασμένο στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες και μπαστουνάκια λαχανικών.

2 σχόλια:

litsa t. είπε...

και μονο απο τα υλικα καταλαβαινεις τι θα ειναι.

mika είπε...

Ένα τόσο νόστιμο ντιπ με όλη τη δουλειά να γίνεται στο μούλτι. Εξαφανίζεται ως δια μαγείας γιατί είναι ανέλπιστα εθιστικό ορεκτικό!!

Δημοσίευση σχολίου