Muhammara ντιπ με ψητές κόκκινες πιπεριές
Συνταγή από την ανατολή με πιπεριές και καρύδια. Σερβίρεται σαν ντιπ με ψημένες πίτες και λαχανικά, σαν άλειμμα για σάντουιτς ή με ψητά κρεατικά.
Υλικά
- 5 κόκκινες έτοιμες ψητές πιπεριές από βάζο (στραγγισμένες)
- 1 φλ. καρύδια
- 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - κύμινο - πιπέρι καγιέν
Βάζουμε στο μούλτι τις πιπεριές, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν μια ομοιογενής αλοιφή. Βάζουμε το μείγμα, σκεπασμένο στο ψυγείο να αναμειχθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες και μπαστουνάκια λαχανικών.
2 σχόλια
και μονο απο τα υλικα καταλαβαινεις τι θα ειναι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα τόσο νόστιμο ντιπ με όλη τη δουλειά να γίνεται στο μούλτι. Εξαφανίζεται ως δια μαγείας γιατί είναι ανέλπιστα εθιστικό ορεκτικό!!
ΑπάντησηΔιαγραφή