Κέικ σοκολατένιο αφράτο, με άρωμα και γεύση πορτοκάλι (με γλάσο).

Κέικ σοκολατένιο αφράτο, με άρωμα και γεύση πορτοκάλι (με γλάσο).

Εύκολη συνταγή για σοκολατένιο κέικ. Μ' αρέσουν τα κέικ να είναι μυρωδάτα και να μένουν αφράτα για μερικές μέρες, όπως αυτό, τέλειο για να συνοδέψουμε το καφεδάκι μας. Και το πιο βασικό, είναι πανεύκολο.


Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2,5 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι 
  • 1 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. ηλιέλαιο 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
Γλάσο
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι














Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το λάδι και το κακάο στο μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ για 3' - 4' μέχρι να ενωθούν εντελώς τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί με το μείγμα. Αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45' περίπου. Όταν το βγάλουμε, περιμένουμε 20' να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό και ανάλογα με το πόσο δένει συνεχίζουμε να προσθέτουμε χυμό ή άχνη, μέχρι να πετύχουμε ένα πυκνό γλάσο. Περιχύνουμε το κέικ και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου