Λαχανόρυζο κοκκινιστό

 Λαχανόρυζο κοκκινιστό

Φαγάκι απλό, οικονομικό, αλλά τόσο πολύ νόστιμο!! Από τα αγαπημένα μας λαδερά. Υγιεινό και χορταστικό. 

Υλικά
  • 1 λάχανο μικρό κομμένο σε μέτριες λωρίδες 
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • ελάχιστος μαϊντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3 κ. σ. πελτέ
  • Αλάτι - πιπέρι - κύμινο
  • 1 φλ. ρύζι (καρολίνα ή γλασσέ) πλυμένο και στραγγισμένο
  • 1 κύβο λαχανικών











Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον πελτέ, το λάχανο, αρκετό νερό, τα καρότα, τον μαϊντανό, κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν 20' προσθέτουμε ζεστό νερό, (ανάλογα πόσα υγρά έχει η κατσαρόλα μας) τον κύβο και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15' περίπου, φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά για να μην πιάσει. Αποσύρουμε από το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα. Έπειτα από 10' είναι έτοιμο. Το συνοδεύουμε με τυρί φέτα, με ψαράκια τηγανητά (αν δεν νηστεύουμε). Τρώγεται ευχάριστα χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, παρέα με χωριάτικο ψωμί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου