Πάπια ψητή με ζουμερή σάρκα και κριτσανιστή πέτσα.

Πάπια ψητή με ζουμερή σάρκα και κριτσανιστή πέτσα. 


Υλικά

  • 1 πάπια
  • 2 καρότα σε φέτες
  • ελάχιστο δεντρολίβανο
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • ρίγανη
  • 3 σκ. σκόρδο σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • αλάτι - πιπέρι




Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο με τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε την πάπια καλά μέσα και έξω με το μείγμα και την βάζουμε στο ψυγείο για 5 - 6 ώρες. Σ’ ένα ταψί βάζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και μαζί τα συκωτάκια αν τα έχουμε. Βάζουμε στο ταψί τα υπόλοιπα μυρωδικά, το χυμό πορτοκάλι, την πάπια και προσθέτουμε στο ταψί λίγο ζεστό νερό. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 200C με αντιστάσεις και τέλος 15' στους 220C στο γκριλ. Την σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρυζάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου