Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη (σιροπιασμένη) με φύλλο κρούστας


Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη (σιροπιασμένη) 
με φύλλο κρούστας

Απίθανη 
ζουμερή πορτοκαλόπιτα, αρέσει σε όλους και είναι πραγματικά πάρα πολύ εύκολη!!

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (ξεπαγωμένο)
  • 3/4 φλ. ηλιέλαιο
  • 3 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν 
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Σιρόπι

  • 3 φλ. νερό
  • 3 φλ. ζάχαρη














Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, το λάδι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελάχιστα με το σύρμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν, το σιμιγδάλι, το ξύσμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2' περίπου. Θρυμματίζουμε με το χέρι τα φύλλα κρούστας και τα ρίχνουμε στο μείγμα που φτιάξαμε. Ψήνουμε για 40' στους 180C. Βγάζουμε από το φούρνο το γλυκό, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και παράλληλα βράζουμε το σιρόπι για 8'. Σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα και περιμένουμε να ρουφήξει καλά το σιρόπι πριν τη σερβίρουμε.

2 σχόλια:

litsa t. είπε...

καλησπερα.φαινεται πολυ λαχταριστη.αν και νηστισιμη θα την προτιμησω.να ειστε καλα,

mika είπε...

Καλημέρα. Λατρεύω όλες τις πορτοκαλόπιτες! Αυτή όμως είναι υπέροχη συνταγή για όσους νηστεύουν, νόστιμη και εύκολη. Χωρίς προσθήκη λιπαρών, είναι απλά τέλεια!!Δοκίμασε και αυτή την εκδοχή. Εύχομαι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου.

Δημοσίευση σχολίου