Καλαμαράκια του κουτιού κοκκινιστά


Καλαμαράκια του κουτιού κοκκινιστά

Τα καλαμαράκια του κουτιού είναι μια ιδανική και φθηνή λύση για τις μέρες που νηστεύουμε και θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα γρήγορο γεύμα, ή ένα πεντανόστιμο νηστίσιμο μεζέ γρήγορα και εύκολα. Η σάλτσα τους είναι υπέροχη...

Υλικά
  • 2 κουτιά καλαμαράκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • αλάτι - πιπέρι








Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 10'. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε τα καλαμαράκια σε ένα πιάτο και πετάμε το υγρό της κονσέρβας. Αφαιρώ το εσωτερικό κοκκαλάκι τους πριν τα μαγειρέψω, αλλά αν δεν σας ενοχλεί, το βγάζετε αργότερα. Τα προσθέτουμε στην σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5' - 10'. Τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι. Η σαλτσούλα τους είναι πολύ νόστιμη!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου