Κουλουράκια νηστίσιμα με κρασί πεντανόστιμα!!!
Είναι τέλεια για τη νηστεία και όχι μόνο. Απλή συνταγή, παραδοσιακή και με σίγουρη επιτυχία!
Είναι τέλεια για τη νηστεία και όχι μόνο. Απλή συνταγή, παραδοσιακή και με σίγουρη επιτυχία!
Υλικά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το κρασί και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το μπέικιν. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε 1/2 φλ. παραπάνω αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 15', μετά πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αερόθερμο περίπου 25'- 30' μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
Η δόση αυτή είναι για 40 μέτρια κουλουράκια και ακόμα 10 σε σχήμα λαγουδάκι.
- 1 κιλό αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 2 φλ. λάδι
- 1,5 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. λευκό κρασί
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 κ. γλ. σόδα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το κρασί και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και το μπέικιν. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε 1/2 φλ. παραπάνω αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 15', μετά πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αερόθερμο περίπου 25'- 30' μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
Η δόση αυτή είναι για 40 μέτρια κουλουράκια και ακόμα 10 σε σχήμα λαγουδάκι.
0 σχόλια