Κουλουράκια σησαμένια, με κρασάκι νηστίσιμα.


Κουλουράκια σησαμένια, με κρασάκι νηστίσιμα. 

Πολύ γευστικά και υγιεινά. Ότι πρέπει για βούτημα, στο καφεδάκι μας. Ιδανικά για όταν νηστεύουμε. Γίνονται εύκολα και γρήγορα.


Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα (ίσως χρειαστεί ακόμα 100 γρ.)
  • 1/2 κ. γλ. σόδα 
  • 3/4 φλ. σησάμι
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. ζάχαρη 
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό) 
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό 









Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα σε ένα βαθύ μπολ. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το λάδι με την ζάχαρη και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2'. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το χυμό, το ξύσμα και το σησάμι. Έπειτα προσθέτουμε όλο το μείγμα με το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 5' και θα έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο. Ανάβουμε το φούρνο με αερόθερμο στους 180C. Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Ψήνουμε για 25' - 30'. Η δόση αυτή μας δίνει 40 κουλουράκια μέτρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου