Κουνέλι κοκκινιστό

 Κουνέλι κοκκινιστό 

Αγαπημένο πεντανόστιμο φαγητό το κουνελάκι. Γίνεται με πολλούς τρόπους, όπως αυτή η συνταγή που είναι απλή και νόστιμη!!!


Υλικά
  • 1 κουνέλι σε μερίδες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. κρασί κόκκινο
  • 1 κουτί ντοματάκια 
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο



Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι, προσθέτουμε τα κομμάτια του κουνελιού, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε κύμινο και τα γυρνάμε να αλλάξουν χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το δαφνόφυλλο, 3 ποτήρια νερό και το σιγοβράζουμε περίπου για 60'. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια ή πουρέ ή ρυζάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου