Γρήγορη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα

Γρήγορη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα


Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή, μας λύνει τα χέρια για κάτι γρήγορο και νόστιμο, ιδανική για το απογευματινό καφεδάκι μας.

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη λιωμένη)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 800 γρ. φρέσκο γάλα
  • 6 κ. σ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες 
  • άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα 














Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί μας. Απλώνουμε δύο φύλλα βουτυρωμένα, σχηματίζοντας έναν σταυρό. Έπειτα στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα, τα σουρώνουμε σαν βεντάλια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20' - 25' περίπου μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Σε ένα μπολ με το σύρμα, αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το φρέσκο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Περιχύνουμε το μείγμα αυτό επάνω στα φύλλα και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 15' - 20' μέχρι να δέσει η κρέμα. Βγάζουμε την μπουγάτσα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 10', την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου