Υλικά
- 3 κ. σ. αλεύρι
- 1 αβγό
- ο χυμός από 2 λεμόνια
- 2 φλ. ζωμό κρέατος
- 4 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε ελάχιστα και μετά ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Χτυπάμε σε ένα πιάτο το αβγό, το ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιών, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα μας.
Αν τη θέλουμε πιο αραιή βάζουμε περισσότερο ζωμό.
0 σχόλια