Απλή, νόστιμη και γρήγορη συνταγή. Πρόκειται για ένα κρέας που το αγαπάμε ιδιαίτερα, καθώς εκτός από νόστιμο, δεν έχει λιπαρά και είναι πιο θρεπτικό από το κοτόπουλο.
Υλικά
Πλένουμε το κουνέλι και μόλις κάψει το λάδι στην κατσαρόλα το τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη ρίγανη, το χυμό των λεμονιών, 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 60'. Αν κατά τη διάρκεια του βρασμού έχει πιεί το ζουμί του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.
- 1 κουνέλι μεγάλο σε μερίδες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- χυμός 2 λεμονιών
- 1 κ. σ. ρίγανη
- αλάτι - πιπέρι
- 1/2 φλ. άσπρο κρασί
Πλένουμε το κουνέλι και μόλις κάψει το λάδι στην κατσαρόλα το τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη ρίγανη, το χυμό των λεμονιών, 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 60'. Αν κατά τη διάρκεια του βρασμού έχει πιεί το ζουμί του, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.
- Ταιριάζει με ρύζι και βραστά λαχανικά ή πατάτες.
0 σχόλια