Η σκορδαλιά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα, συνοδευτικό ψαριών όπως ο μπακαλιάρος, γαλέος, αλλά και ψητά ή τηγανιτά λαχανικά.
Υλικά
Εκτέλεση
- 1/2 κιλό χθεσινό ψωμί (μόνο την ψίχα)
- 6 σκ. σκόρδο καθαρισμένες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 4 κ. σ. ξίδι
- αλάτι
Μουλιάζουμε για λίγη ώρα το ψωμί σε νερό. Βάζουμε στο μούλτι τα σκόρδα μαζί με το ψωμί (στυμμένο), αλάτι, ελαιόλαδο, ξύδι και τα πολτοποιούμε. Σταματάμε το χτύπημα μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη. Αν θέλουμε να είναι πιο αραιή προσθέτουμε λίγο νερό και την ανακατεύουμε ξανά.
0 σχόλια