Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι

By Σάββας - 12:00 μ.μ.


Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι


Υλικά

Για την πίτα
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
  • 2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας 
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.Λαδώνουμε ένα ταψί, (όχι μεγάλο) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στον φούρνο για 45' περίπου.Όταν βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, μετά από 10 λεπτά τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα.

  • Ταιριάζει με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

  • Share:

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Εξαιρετική πορτοκαλόπιτα! Έφτιαξα 2 για να πάω τη μια σε κάποια φίλη. Στη μια πρόσθεσα και χοντροκομμένο καρύδι μέσα στο μείγμα (αφού πέρασα τα κομμάτια από αλεύρι πρώτα για να μην πάνε στον πάτο του ταψιού). Και οι 2 εκδοχές είναι υπέροχες. Σας ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ. Είναι από αυτά τα γλυκά που τα δοκιμάζεις και κολλάς. Σε οποιαδήποτε εκδοχή τους.Τέλεια θα 'ναι και με το καρυδάκι! Στα υπόψιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή