Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη, απλή και νοστιμότατη!

By mika - 7:30 π.μ.


 Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη, απλή και νοστιμότατη!

Φαγάκι εύκολο, η σάλτσα του είναι σκέτος πειρασμός με φρέσκο ψωμάκι.

Υλικά
  • 1 κιλό ψαχνό χοιρινό κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι - ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας καλά. Δεν το στραγγίζουμε. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε το κρέας. Το γυρίζουμε από όλες τις μεριές μέχρι να αλλάξει χρώμα. Όταν πιεί το νερό του, τ' αλατίζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ και να τηγανιστεί με το λάδι που υπάρχει στο τηγάνι, να ροδοκοκκινίσει απ’ όλες τις μεριές τότε σβήνουμε με το λεμόνι.

  • Share:

You Might Also Like

1 σχόλια