Αγαπημένο γλυκό, λαχταριστό και πανεύκολο.
Υλικά
Υλικά
Βάση
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Σ' ένα μπολ αναμιγνύουμε τα μπισκότα με τα υπόλοιπα υλικά και το απλώνουμε στο πυρέξ. Το βάζουμε για 15' στο ψυγείο. Λιώνουμε σε κατσαρολακι ή στο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με την μαργαρίνη και το εβαπορέ, βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω του το σοκολατένιο γλάσο. Αν έχουμε ζαχαρωτά, τρούφα ή τριμμένο καρύδι το στολίζουμε όταν απλώσουμε το γλάσο πριν το βάλουμε ξανά στο ψυγείο.
- 500 γρ. γεμιστά σοκολατένια μπισκότα
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- 250 γρ. μαργαρίνη μαλακή
- 1 φλ. καρύδια χοντροτριμμένα
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 2 κ. σ. λικέρ (ότι μας αρέσει)
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. μαργαρίνη
- 1 φλ. εβαπορέ αδιάλυτο
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Σ' ένα μπολ αναμιγνύουμε τα μπισκότα με τα υπόλοιπα υλικά και το απλώνουμε στο πυρέξ. Το βάζουμε για 15' στο ψυγείο. Λιώνουμε σε κατσαρολακι ή στο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με την μαργαρίνη και το εβαπορέ, βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω του το σοκολατένιο γλάσο. Αν έχουμε ζαχαρωτά, τρούφα ή τριμμένο καρύδι το στολίζουμε όταν απλώσουμε το γλάσο πριν το βάλουμε ξανά στο ψυγείο.
0 σχόλια