Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες


Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες


Πάρα πολύ νόστιμο φαγάκι, χορταστικό και ένα από τα αγαπημένα μου. Καλοκαιρινή εναλλακτική για το μοσχαράκι.



Υλικά
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κιλό μοσχαράκι από σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 2 κ. σ. πελτέ
  • 1 κ. γλ. κανέλα 
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι - πιπέρι 
  • λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μετά τις βάζουμε σε μια λεκάνη με αλάτι να βγάλουν την πικράδα τους για 60'. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και στη συνέχεια το μοσχαράκι. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, αλατοπίπερο, συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες (αφού τις σκουπίσουμε με χαρτί κουζίνας) μέχρι να ροδίσουν κι αφού έχει γίνει το κρέας, τις ρίχνουμε κι αυτές μέσα συμπληρώνουμε αλάτι αν χρειάζεται και τις αφήνουμε να βράσουν για 30' χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου