Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας με φυτίνη και βούτυρο
Πολύ εύκολα κουλουράκια με απλά υλικά. Συνοδεύουν τέλεια το καφεδάκι μας. Η ζύμη αυτή είναι πολύ εύπλαστη μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια.
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε την φυτίνη και το βούτυρο στο μίξερ και τα χτυπάμε με τ' αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε ξανά, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε κουλουράκια, τα τοποθετούμε στο ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα, τα αλείφουμε από πάνω με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αερόθερμο για 15' - 20' ανάλογα τον φούρνο.
Πολύ εύκολα κουλουράκια με απλά υλικά. Συνοδεύουν τέλεια το καφεδάκι μας. Η ζύμη αυτή είναι πολύ εύπλαστη μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια.
Υλικά
- 1.300 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. φυτίνη + 150 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 5 βανίλιες
- 30 γρ. αμμωνία
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. γάλα (χλιαρό)
- 1 κρόκο αραιωμένο σε 1 κ. σ. γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε την φυτίνη και το βούτυρο στο μίξερ και τα χτυπάμε με τ' αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε ξανά, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε κουλουράκια, τα τοποθετούμε στο ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα, τα αλείφουμε από πάνω με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αερόθερμο για 15' - 20' ανάλογα τον φούρνο.
0 σχόλια