Μελομακάρονα (της Μίκας)

Μελομακάρονα (της Μίκας)

Από τα πιο νόστιμα και παραδοσιακά γλυκίσματα των Χριστουγέννων που με ελάχιστο κόπο, γεμίζουν το σπιτικό μας με γιορτινή μυρωδιά.



Υλικά
Για τα μελομακάρονα
  • 900 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο γ. ο. χ
  • 2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ .φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 4 κ. σ. κονιάκ
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κ. γλ. σόδα
Για το σιρόπι
  • 1 φλ. μέλι
  • 1 1/2 φλ. νερό 
  • 1 1/2  φλ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. κανέλα
  • 3 γαρυφαλάκια
  • φλούδα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα










Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και το κονιάκ. Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν και τη σόδα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μείγμα του λαδιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη λίγο σφιχτή. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα ή κόβουμε με κουπ πατ και τα βάζουμε στη λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 180C με αερόθερμο για 15' ακριβώς. Βράζουμε για 8' τα υλικά για το σιρόπι. Βάζουμε τα μελομακάρονα σε σειρά σε βαθύ ταψί, τα περιχύνουμε όταν κρυώσουν με το ζεστό σιρόπι και πασπαλίζουμε στο τέλος με τα καρύδια. Γίνονται περίπου 50 κομμάτια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου