Δίπλες
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των Χριστουγέννων είναι οι δίπλες. Αυτή η συνταγή είναι αρκετά εύκολη, γρήγορη και η διαδικασία παρασκευής τους δεν είναι χρονοβόρα και δύσκολη.
Υλικά
- 1.300 γρ. αλεύρι
- 1 φλ. χυμός πορτοκάλι
- 1 φλ. γάλα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ. σ. μαγειρική σόδα
- λάδι για το τηγάνισμα
Σιρόπι
- 2,5 φλ. ζάχαρη
- 2,5 φλ. νερό
Γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σιρόπι
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5' (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
Δίπλες
Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο το γάλα, το χυμό, το ελαιόλαδο και την άχνη. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη για 15' περίπου να ξεκουραστεί και έπειτα με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί. Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Τέλος πασπαλίζουμε με καρύδια και μέλι.
- καρύδια ψιλοκομμένα
- μέλι
Εκτέλεση
Σιρόπι
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5' (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
Δίπλες
Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο το γάλα, το χυμό, το ελαιόλαδο και την άχνη. Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι και το ξύσμα μαζί με τη σόδα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη για 15' περίπου να ξεκουραστεί και έπειτα με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά. Βγάζουμε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί. Όταν στραγγίξουν, τις βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Τέλος πασπαλίζουμε με καρύδια και μέλι.
Νέο: Δείτε τις συνταγές μας στο κανάλι μας κάνοντας δωρεάν εγγραφή στο youtube
0 σχόλια