Ψαρόσουπα αυγολέμονο (της Μίκας)

Ψαρόσουπα αυγολέμονο (της Μίκας)

Από τα πιο νόστιμα και υγιεινά φαγητά, απολαυστική και θρεπτική. Τρώγεται χειμώνα - καλοκαίρι, αρκεί να έχουμε ολόφρεσκα ψάρια.



Υλικά
  • 4 πατάτες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 4 καρότα 
  • 4 κολοκυθάκια πράσινα
  • 1/2 ματσάκι σέλινο 
  • 2 κιλά ψάρια (εγώ χρησιμοποιώ τσιπούρες)
  • 1/2 φλ. ρύζι 
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά πολύ φρέσκα
  • χυμός από 3 λεμόνια 
  • αλάτι - πιπέρι 
















Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι, αλατοπίπερο και τα βράζουμε. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε στο ζουμί που έχει μείνει από τα λαχανικά, τα ψάρια και τα σιγοβράζουμε για 30'. Βγάζουμε τα ψάρια από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε την ψαρόσουπα.Την ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε. Αν θέλουμε αφαιρούμε το ρύζι όταν βράσει με τρυπητή κουτάλα (προτιμώ να το αφαιρώ για να μην είναι λασπωμένο). Χτυπάμε σ' ένα βαθύ πιάτο τα αυγά και τα λεμόνια, προσθέτουμε 1 κουτάλα από τη σούπα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά. Το ρίχνουμε όλο μέσα στην ψαρόσουπα, ανακατεύουμε και η σουπίτσα μας είναι έτοιμη. Το ψάρι με τα λαχανικά μπορούμε να τα σερβίρουμε σε πιατέλα ξεχωριστά ή μέσα στη μερίδα της σούπα μας ή εναλλακτικά να το σερβίρουμε με λαδολέμονο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου