Γιουβαρλάκια αυγολέμονο (της Μίκας)

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο (της Μίκας)

Από τις πιο νόστιμες και αγαπημένες σουπίτσες, μικρών και μεγάλων. Ότι πρέπει για τις μέρες του χειμώνα.



Υλικά για τα γιουβαρλάκια
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο ξερό  κρεμμύδι τριμμένο
  • 3/4 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγο αλεύρι
Υλικά για το ζωμό
  • 2 κύβους ζωμό κρέατος
  • 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο 
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι σέλινο  
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι
Αυγολέμονο
  • 2 αυγά φρέσκα
  • χυμός από 2 λεμόνια













Εκτέλεση
Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα μυρωδικά, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και όλα τα υλικά για τη σούπα να βράσουν για 20'. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν 40' περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στο μεταξύ χτυπάμε τ' αυγά σ' ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτουμε 2 κουτάλες από το ζουμί στο αυγολέμονο, ανακατεύουμε ξανά και το ρίχνουμε μέσα στη σούπα ανακατεύοντας απαλά. Την σερβίρουμε ζεστή. Γίνονται 50 γιουβαρλάκια με αυτή την δοσολογία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου